...

Со Милионер Џек Пот ја почнавме, но и ќе ја завршиме 2017. Видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија на Македонија, израдуваа 82 играчи. Последниот од нив, Николче Божиновски на 23.12.17 освои 1.731.745, денари.

 

На крајот од годината со задоволство ги сумираме убавите впечатоци за сите добитници кои се радуваа, благодарение на видеолотариските терминали на Државна видеолотарија. Задоволни сме и од постигнатите резултати на нашата компанија. Официјалните бројки само го потврдуваат нашиот успех. Државна видеолотарија на Македонија во 2016 го направи најзначајниот скок помеѓу најуспешните 200 компании. Амбициозната екипа успеа да се искачи цели 120 места погоре и од 152 во 2015, со што 2016 ја завршуваме како една од најдобрите 30 компании во Македонија во рангирањето на 200те најуспешни. Веруваме дека овој успех ќе го потврдиме и за 2017.

Николче Божиновски е последниот во низата среќни МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитници. Тој ја освои вредната добивка 1.731.745, 00 денари, играјќи на видеолотариските терминали кај нашиот деловен соработник Клуб Спорт 77, Евротип во Кривогаштани. Николче ни откри дека не е редовен играч. На 23 декември случајно, пополнувајќи го своето слободно време, си ја пробал својата среќа. Во првиот миг не знаел што се случува, но вработената во клубот му открила дека среќата е на негова страна. Тој е најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник. Како љубител на мотори, уште веднаш ни кажа дека нов и моќен мотор е прв на листата за трошење на добиените пари.

Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 82 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 122.214.478 денари. Покрај нив, освоени се и 11.020 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 82.554.515 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

27.12.2017

...

Видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија на Македонија, продолжуваат да ги забавуваат и да ги радуваат играчите. Ноември дефинитивно е месец на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки. Досега веќе имаме пет добитници, од кои еден го освои рекордниот.

МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките на ДВЛМ продолжуваат да радуваат и во ноември. Ова е месецот кој ни го донесе рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.797.853,00 денари, освоени кај нашиот деловен соработник Спорт Лаиф Трејд во Струга. Добитникот сакаше да остане анонимен.

Натко Ангелов од струмичкото село Баница на 15.11 ја освои добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вредна1.295.924 денари. Тој не е редовен играч. Досега на видеолотариските терминали, играл само трипати. Последниот пат е оној вистинскиот. Среќата го однела во Спорт Лаиф Треид во Струмица, каде добивката го избрала токму него. Натко кој со своето семејство пристигна во Државна видеолотарија по чекот на добитниот износ 1.295.924 денари, ни ја раскажа својата визија за тоа како ќе ги потроши освоените пари. Заедно со неговиот татко, планираат да започнат семеен бизнис. Планираат да отворат колонијал во нивниот село. Ние му посакуваме успех во работењето.

Најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.647.876 е освоен денес во Спорт Лаиф Трејд во Берово.

Претходните Милионер Џек Пот добивки во ноември беа освоени на 1ви и 6ти ноември. Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 76 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 112.739.357 денари. Покрај нив, освоени се и 10.220 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 76.571.794 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

27.11.2017

...

Видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија на Македонија им донесоа МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки на уште двајца нови играчи во октомври.

Македонија доби двајца нови милионери. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките на ДВЛМ израдуваа уште двајца среќни играчи. На 20.10.2017 во Спорт Лаиф трејд во Куманово, освоен е МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1,575.684 денари, а само три дена подоцна, на 23.10.2017 во Спорт Лаиф Трејд во Пробиштип, освоен е МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.257.266 денари.

Мартин Димитровски од Пробиштип, во друштво на своето семејство пристигна по чекот на добитниот износ 1.257.266 денари во Државна Видеолотарија. Расположен, задоволно ја сподели својата среќна приказна со нас. Тој е редовен играч на видеолотариските терминали. Досега имал неколку помали добивки. Најпосакуваната, МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.257.266 денари ја освои на 23.10.2017 во среќното место Спорт Лаиф Трејд во Пробиштип. Парите од добивката сѐ уште нема плана како ќе ги троши, но верува дека ќе добијат вистинска намена.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 70 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 104.303.517 денари. Покрај нив, освоени се и 9400 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 70.440.490 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

27.10.2017

...

Видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија на Македонија им донесоа МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки на двајца нови играчи во октомври.

Македонија доби двајца нови милионери. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките на ДВЛМ израдуваа уште двајца среќни играчи. На 06.10.2017 во Бет Ту Мар во Кривогаштани освоен е МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1,714.183 денари, а само три дена подоцна, на 09.10.2017 во Делта Бет Моцарт во Скопје, освоен е МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.355.194 денари.

Златко Толомановски од Кривогаштани, пресреќен, во друштво на своите другари  пристигна  по чекот на добитниот износ 1.714.183 денари во Државна Видеолотарија. Расположен, задоволно ја сподели својата среќна приказна со нас. Тој е редовен играч на видеолотариските терминали. Досега имал неколку помали добивки. Најпосакуваната, МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.714.183 денари ја освои на 06.10.2017 во среќното место Бет Ту Мар во Кривогаштани. Интересно е што два дена пред да ја освои најпосакуваната добивка, имал некое претчувство. Само еден ден пред  МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката, Златко освоил МИНИ ЏЕК ПОТ.

Оваа година е убава за него, вели Златко. Од скоро е дел од убава брачна заедница, која наскоро ќе добие уште еден член. Токму за бебенцето, ќе ги чува парите од оваа убава добивка.

На 09. 10.2017 во 22:59 во Делта Бет ДООЕЛ Моцарт, кај Железничката станица во Скопје, го добивме и последниот добитник која сакаше да остане анонимен. Ќе откриеме само дека станува збор за дама, која освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка вредна 1.355.194 денари. Деновиве очекуваме уште еден среќен играч да се радува на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 67 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 100.130.160  денари. Покрај нив, освоени се и 9028 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 67.602.588 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

13.10.2017

...

Видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија на Македонија им донесоа МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки на уште двајца играчи во септември.

Македонија доби двајца нови милионери. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките на ДВЛМ израдуваа уште двајца среќни играчи.

Здравко Газинковски од Берово, пресреќен, во друштво на своите другари  пристигна  по чекот на добитниот износ 1.633.273 денари во Државна Видеолотарија. Расположен, задоволно ја сподели својата среќна приказна со нас. Тој е редовен играч на видеолотариските терминали. Досега имал неколку помали добивки. Најпосакуваната, МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.633.273 денари ја освои на 07.09.2017 во 18:58 во среќното место Бет Ту Мар во Берово. План за парите од оваа убава добивка Здравко нема, но ќе го креира многу брзо.

На 11.09. во 19:43 во Спорт Лаиф Трејд во Битола се радуваше уште еден редовен играч на видеолотариските терминали.  Неговата МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна 1.321.232 денари.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 62 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 92.131.128  денари. Покрај нив, освоени се и 8311 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 62.285.261 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

15.09.2017

...

Младиот Гаврил Поповски од Брвеница е најновиот милионер на Државна Видео Лотарија. Тој на видео лотариските терминали од Државна Видео Лотарија, во Клуб Спорт 77 ,  само еден ден по празникот Илинден, на 03 август, стаса до фантастичната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка вредна 1.368.276 денари.   

Брвеница е местото каде по една година,  повторно имаме  МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Повторно млада момче, кое редовно се забавува на видео лотариските терминали. Гаврил Поповски со задоволство го подигна својот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чек вреден 1.368.276 денари во просториите на ДВЛМ. Вредната добивка  Гаврил ја освои на 03 август во Клуб Спорт 77.

Пресреќен, со воодушевување ни ја раскажа својата приказна. Ни откри дека со парите од својата супер добивка, планира да си купи нов мобилен телефон, нешто за дома, ќе си дозволи и убав одмор... Дел од парите ќе ги искористи за предизвикот, уште еднаш да го освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТОТ.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 55 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 81.854.269  денари. Покрај нив, освоени се и 7400 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 55.552.108 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

Под мотото Играј за забава, Државна Видео лотарија во јуни го започна промотивниот караванот низ Македонија. Досега се реализирани 60 промотивни настани со ваучери и  многу подароци кај нашите деловни соработници, како и 20 едукативни промоции со цел да ги поттикнеме играчите на одговорно играње. Во текот на ова лето, се забавувавме и со игрите на вода низ Македонија.

09.08.2017

...

52 Милионер на Државна Видео Лотарија е Орце Коцев од струмичко Муртино. Тој на видео лотариските терминали од Државна Видео Лотарија, во Спорт Лаиф Трејд  на 16 јули, освои фантастични 1.575.060 денари.   

Во присуство на членовите на семејството Коцев, тимот на Државна Видео Лотарија му го додели МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чекот  кој гласи на добитниот износ од 1.575.060 денари.  Орце кој е уште под импресии од убавата добивка, како и целото негово семејство, со нас ја сподели својата среќна приказна.

Тој е редовен играч на видео лотариските терминали. Досега веќе се израдувал на неколку помали добивки. Најпосакуваната го изненадила многу. Уште веднаш кога ја освоил МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката, се упатил кон својот дом, за да им ја пренесе убавата вест. Семејството на Орце се занимава со земјоделие, па на парите од добивката, посебно им се радуваат. Дел од нив ќе ги инвестираат во  земјоделските површини, а со останатиот дел ќе си дозволат малку да уживаат. Орце вели дека добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е само мотив повеќе, за да ја повтори барем уште еднаш.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 52 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 77.642.551  денари. Покрај нив, освоени се и 7034 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 52.820.805 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

Под мотото Играј за забава, Државна Видео лотарија во јуни го започна промотивниот караванот низ Македонија. Досега се реализирани 60 промотивни настани со ваучери и  многу подароци кај нашите деловни соработници, како и 20 едукативни промоции со цел да ги поттикнеме играчите на одговорно играње. Во текот на ова лето, секој викенд се забавуваме со игрите на вода низ Македонија, подготвувајќи интересни подароци додека адреналинот од забавата расте. Викендов, сабота 22 и недела 23 јули,  ве каниме на забава со многу подароци на плажата Градиште во Охрид.

21.07.2017

...

50 фантастични добивки МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна Видео Лотарија во вкупна вредност од  74.381.821,00 денари на Државна Видео лотарија, реализирани  за една година. Покрај овој тип на добивки, на видео лотариските терминали на Државна Видео Лотарија реализирани се и 6687 МИНИ ЏЕК ПОТ добивки вредни 50.213.537,00 денари.   

За една година Државна Видео лотарија израдува многу играчи на видео лотариските терминали ширум Македонија кои станаа добитници на 124.595.358,00 денари.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 50 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 74.381.821  денари. Покрај нив, освоени се и 6687 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 50.213.357 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

Последниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ  вреден 1.634.549 денари е освоен на 3 јули, 2017 во Клуб 77 во Градско. Интересно е да се додаде, дека на истиот датум постигнат е и најголемиот износ на ЏЕК ПОТ на играчката платформа вреден 502.631 денари. Најголемиот износ на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ  е вреден 1.794.419, а беше освоен во Вемакс Тобако во Кичево.

Под мотото Играј за забава, Државна Видео лотарија во јуни го започна караванот низ Македонија. Досега се реализирани 60 промотивни настани со ваучери и  многу подароци кај нашите деловни соработници, како и 20 едукативни промоции со цел да ги поттикнеме играчите на одговорно играње. Во текот на ова лето, секој викенд ќе се забавуваме со игрите на вода низ Македонија, подготвувајќи интересни подароци додека адреналинот од забавата расте.

05.07.2017

...

Прилепчанецот Оливер на 19 мај во Спорт Лајф во Прилеп го освои 44 МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Добивката е вредна 1.491.631 денари. Ова е четвртиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во месец мај, а вкупно 44 досега од стартувањето на овој тип на добивки на видео лотариските терминали на Државна Видеолотарија.   

На 19 мај Државна Видеолотарија го доби  44 МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник. Оливер М. во Спорт Лаф во Прилеп, освои добивка вредна 1.491.631 денари.

Во присуство на членовите на семејството, најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, дојде во просториите на Државна Видео лотарија да го подигне својот чек, кој гласи на добитниот износ. Оливер ни откри дека често игра на видео лотариските терминали на ДВЛМ. Добивката не ја очекувал, иако ја посакувал. Досега нема освоено добивки. Во моментот кога сфатил дека тој е новиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, многу се израдувал. Веднаш излетал, упатувајќи се кон својот дом за да ја сподели радосната вест. На вредната добивка  од 1.491.631 денари, се израдувало целото семејство.

Оливер нема детален план како ќе ги потроши парите. Но, ќе го направи. Посебно затоа што следи период на годишни одмори, па сака да си овозможи вистински добар одмор.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 44 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 65.074.847  денари. Покрај нив, освоени се и 5940 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 44.590.381 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари

26.05.2017

...

Во Спорт Лајф од село Босилово, на 13 мај, освоен е 43 МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Добивката   е вредна 1.554. 657 денари. Таа е веќе трета по ред добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во месец мај, а вкупно 43 досега од стартувањето на овој тип на добивки на видео лотариските терминали на Државна Видеолотарија.   

На 13 мај Државна Видеолотарија го доби  43 МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник. Атанас Мишев во Спорт Лаф во село Босилово, освои добивка вредна 1.554.657 денари.

Скромен, во присуство на пријатели и девојката, најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, Атанас Мишев ни ја раскажа својата приказна. Ни откри дека често игра на видео лотариските терминали на ДВЛМ. Добивката не ја очекувал, иако ја посакувал. Досега има освоено неколку помали добивки. Во моментот кога сфатил дека тој е новиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник., многу се израдувал. На вредната добивка  од 1.554.657 денари, се радуваат и неговите пријатели, а посебно неговата девојка.

Атанас моментално нема детален план како ќе ги потроши парите. Но, ќе го направи. Потајно, посакува повторно да има ваква среќа и да освои уште еден МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ.

Ова е третата по ред МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка во мај. Претходно беа освоени 1.504.961 денари во Спорт Лајф во Тетово и 1.370.837 денари во Моцарт во Карпош во Скопје.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 43 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 63.583.216  денари. Покрај нив, освоени се и 5783 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 43.427.170 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари

18.05.2017

...

Со двајца нови добитници на МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија, го заокружува четвртиот месец годинава. Во април имаме вкупно 4 нови милионери, а од почетокот на вклучување на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките во ВЛТ игрите на среќа, 40 милионери.

40ката во листата добитници на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките ја  заокружуваме со последните двајца, едниот од Крушево, а другиот од  Тетово.

Милионер Џек Пот добивката вредна 1.289.058 денари, во Тетово е освоена на 21 април во 15:36 во Сенатор. Среќниот добитник Н. З. кој посака да остане анонимен, откри дека бил пријатно изненаден кога сфатил дека токму тој е среќниот добитник. Тој е во потрага во работа, па планира, овој убав износ да  го искористи за реновирање на неговиот дом.

Претходниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден  1.449.179 денари, го освои Б.К. на 15.04 во Клуб Спорт 77 Евротип во Крушево.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 40 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 59.152.725 денари. Покрај нив, освоени се и 5366 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 40.293.791 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

26.04.2017

...

Во Клуб Спорт 77 Евротип, во Демир Хисар, на 3ти април, освоен е 37 МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Добивката  вредна 1.311.980 денари е првата која е освоена во месец април. Со овој МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, среќниот играч Стевче Цветкоски стана 37 милионер на Државна видеолотарија. Една недела претходно, на 27.03.17 во Битола, играч во Делта Бет, освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.315.451 денари.

Во просторот на ново отворениот ВЛТ Клуб на улица Партизанска во Скопје, македонскиот автомобилски ас Игор Стефановски- Иџе, на среќниот добитник, Стевче Цветкоски, му го додели чекот кој гласи на 1.311.980 денари. Добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вредна 1.311.980 денари е освоена на 03.03.17 во Клуб Спорт 77 Евротип, Демир Хисар.

Скромен, во присуство на семејството и пријател, најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, Стевче Цветкоски ни ја раскажа својата приказна. Ни откри дека повремено игра на видеолотариските терминали на ДВЛМ. Не верувал во среќата. Стевче не верувал ни дека тој може да освои добивка. Токму и затоа, пријатно бил изненаден од возбудливото сознание дека токму тој е новиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник. На вредната добивка  од 1.311.980 денари, се израдувало целото семејство.

Цветкоски вели дека немаат детален план како ќе ги потрошат парите. Сепак,  денес по добиениот чек, се упатија во салон за автомобили да разгледаат нов автомобил со кој, можеби ќе се подноват.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 37 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 55.184.339 денари. Покрај нив, освоени се и 4978 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 37.330.582 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

05.04.2017

...

Во Клуб Спорт 77 Евротип, во Демир Капија, освоен е 35 МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Добивката  вредна 1.601.945 денари е освоена на  светскиот ден на среќата, кој се одбележува на почетокот на оваа недела во март. Со овој МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, среќниот играч Васил Тодоров стана 35 милионер на Државна видеолотарија.

Македонскиот автомобилски ас Игор Стефановски- Иџе во просториите на ДВЛМ на добитникот Васил Тодоров, му го додели чекот кој гласи на добитниот износ на најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ 1.601.945 денари.

Васил Тодоров од Демир Капија е најновиот македонски милионер на ДВЛМ. Тој на видеолотариските терминали играл токму на светскиот ден на среќата. Како редовен играч, тој и претходно добивал помали добивки, но оваа е најголемата досега. Вели дека многу и се радува.  Видно возбуден, ни раскажа дека уште е под импресии. Тодоров среќниот миг го споделил со своето семејство. Планот како ќе се потроши убавата добивка не е направен, но Васил верува дека кога возбудата ќе стивне, спокојно со семејството ќе може да си ги реализира своите желби.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 35 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 52.556.908 денари. Покрај нив, освоени се и 4757 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 35.664.507 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

24.03.2017

...

Во Тетовски Винер освоен е 34тиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Добивката  вредна 1.757.882 денари е освоена на 15.03. 2017 во 16:27. Таа е највредната добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ освоена во 2017та. Играчот кој ја освои, вели дека ова е неговата прва среќа на видеолотариските терминал.

Мартин Д. од Тетово е новиот милионер на ДВЛМ.  Во Винер во Тетово на 15ти март освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.757.882 денари. Мартин се спрема за свадба, па оваа добивка убаво „ќе легне“ за сите свадбени активности. Ни раскажа дека токму на среќниот ден, 15 март, првпат одлучил да игра на  видеолотариските терминали.

На видеолотариските терминали играл првпат токму на среќниот ден. Со влог од 1000 денари, стаса до најпосакуваниот износ, најочекуваната добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Возбуден од добиениот износ 1.757.882 денари, радоста ја споделил со идниот кум и сопругата. Плановите за убави работи на  кои ќе се потроши среќно освоениот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ износ, освоен во Винер во Тетово, започнаа веднаш.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 34 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 50.954.963 денари. Покрај нив, освоени се и 4462 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 34.694.721 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

17.03.2017

...

А. М. од Кочани стана милионер. Во Тхе Слотс во Кочани го освои  триесеттиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна Видеолотарија на РМ. Добивката е вредна 1.719.010 денари.

Државана Видеолотарија во семејството милионери додава уште двајца среќни играчи. Едниот од Кочани, а другиот од Скопје.

А. М. од Кочани е човек кој секогаш сака да се забавува. Има свое фризерско студио, убави соништа, а желбата за забава досега му овозможила да ужива во неколку помали добивки. Секогаш посакувал да ја добие најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка, но искрено не  верувал дека тоа ќе се случи. Заедно со својот другар со кој редовно се забавуваат на видеолотариските терминали, уште еднаш одговориле на предизвикот за игра, забава и добивка. На шега коментирале дека кој и да добие, добивката ќе ја делат заеднички. Додека се шегувале, добивката станала реалност за А.М. Во прв момент од преголема возбуда, не можеле да прочитаат кој е износот на добивката. Потоа заедно со сите присутни ја сподели радоста. Добитникот од секогаш сонувал дека со добивката ќе си купи автомобил. Сепак, овој сон ќе претрпи одредена промена во реалноста. А.М. ни откри дека наместо автомобил, размислува дали да оди да живее покрај море во Италија, или да си купи нов стан со својата фантастична добивка.

Добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вредна 1.719.010 денари, А. М. ја освои на видеолотариските терминали на ДВЛМ во Тхе СЛОТС во Кочани на 19.02.2017. Само неколку дена  претходно, на 12.02.2017 во Скопје, И. С. освои 1.678.347 денари во Спортлаиф Трејд.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 30 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 44.113.629 денари. Покрај нив, освоени се и 4078 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 30.594.421 денари.

22.02.2017

...

Најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чек, вреден 1.403.822 денари го подигна  од А. С. од Велес. Со ова ја заработи својата влезница и влезе во клубот милионери на Државна Видеолотарија на РМ. Својата среќна добивка ја освои на 02.02.17 кај деловниот соработник на ДВЛМ, Спортлаиф Трејд во Велес.

МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките не стивнуваат. 29та од нив  е освоена во Спортлајф Треид во Велес на втори февруари оваа година. А. С од Велес стана милионер . Тој во присуство на своето семејство, пристигна во просториите на ДВЛМ да го подигне својот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чек кој гласи на добитната сума 1.403. 882 денари. Насмеан, ни откри дека редовно се забавува на видеолотариските терминали. Постојано добивал поситни добивки на кои секогаш им се радувал. Големата добивка со милионски износ, ја посакувал, но сметал дека нема среќа да ја освои. Ни откри дека е голем љубител на вина, па дури и самиот произведува вино. Среќниот ден, додава, како нешто да го натерало да влезе и да игра на видеолотариските терминали. Интуицијата не го излажала. Тој стана среќен милионер.

Нема план како ќе ги троши парите во детали, но сигурен е дека тоа ќе биде за неговото семејство кое го поддржува во се.

Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 29Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 42.394.619 денари. Покрај нив, освоени се и 3841 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 28.858.170 денари.

08.02.2017

...

Атанаско Стефановски од Пехчево  во очи на својот именден, од просториите на  Државна Видеолотарија на РМ го подигна својот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чек, вреден 1.759.124 денари. Тој е новиот милионер . Својата среќна добивка ја освои на 27 јануари кај деловниот соработник на ДВЛМ, Лепаченце во Пехчево.

Јануари во 2017 е комплетиран со уште еден македонски милионер. Цело Пехчево и Берово славеа заедно со него. Во петокот  на 27.01.17, попладнето во 17:33, добитниот сигнал во Лепаченце го означи среќниот миг. Во прв момент го збуни нашиот редовен играч Атанаско Стефановски, кој по честитките од сите, сфати дека стана милионер. Видно возбуден, во друштво на своите пријатели, ни ја раскажа својата убава животна приказна. Често игра на видеолотариските терминали. Забавата  е неговиот мотив. Не може да се пожали дека среќата го одминува. Досега имал неколку добивки, од кои една од 60 илјади денари. Најновата, МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е највредната досега. Му донесе фантастични 1.759.124 денари. Планот за трошење на парите од оваа убава добивка уште не го подготвил, но тоа ќе го направи наскоро. Прво сака радоста да ја сподели со семејството и пријателите.

Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 28 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 40.990.737 денари. Покрај нив, освоени се и 3759 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 28.192.532 денари.

01.02.2017

...

Лазе Димитровски од Виница го освои 27 МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна Видеолотарија на РМ. Добивката  вредна 1.404.426 денари е освоена на 16 јануари во 15:16 на видео лотариските терминали во обложувалницата Моцарт.

Новиот милионер на Државна  Видеолотарија  е Лазе Димитровски од Виница. Понеделнички со МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката тој ја стартуваше својата среќна недела. Лазе е редовен играч на видео лотариските терминали. Досега среќата не била на негова страна. Но, сега навистина го изненади со фантастичната добивка вредна 1.404.426 денари. При подигнувањето на  добитниот чек, ни раскажа дека немал никакви очекувања, играл само за забава. Во моментот кога терминалот ја регистрирал МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката, Лазе помислил дека тој се расипал. Сакајќи да праша што се случило, бил окружен од сите присутни во обложувалницата Моцарт во Виница. Кога почнале да му честитаат, радувајќи се заедно со него, сфатил дека тој е всушност добитникот. Засега нема план како ќе ги троши парите од оваа убава добивка.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 27 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 39.231.613 денари. Покрај нив, освоени се и 3486 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 26.147.120 денари.

18.01.2017

...

Низата милионери  на Државна Видеолотарија на РМ за 2017 ја започнуваме со М.М. Тој е среќниот добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ освоен во Спорт Лаиф Трејд во скопско Шуто Оризари. Добивката  вредна 1.676.401 денар е освоена на 10 јануари во 17:26.

Државна  Видеолотарија по 25 милионери во 2016, го доби и првиот милионер за 2017. Среќниот играч М.М. е редовен играч на видеолотариските терминали на ДВЛМ. Во просториите на ДВЛМ, ни раскажа дека ова е негова прва добивка воопшто. На добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТОТ вредна 1.676.401 многу и се радува. Звукот кој го слушнал кога ја освоил добивката го изненадил, а го доживеал како убав настан кој дефинитивно ќе му ја одбележи годината која само што започна. Планот за трошење на парите од добивката, првично вклучува купување нов автомобил.

Само за потсетување рекордниот  износ на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ досега е вреден 1.794.419 денари, а беше освоен на почетокот на декември во Вемакс Тобако во Кичево, минатата година.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 26 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 37.827.187 денари. Покрај нив, освоени се и 3382 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 25.371.237 денари.

Мината година на 12 октомври, под мото Играј за забава го започнавме промотивниот караван  низ Македонија. Во рамки на караванот, екипата на ДВЛМ на местата каде се поставени нашите видеолотариски терминали, носи многу изненадувања, промотивни ваучери, подароци и забава. Досега реализиравме промоции во Прилеп, Битола, Кичево, Гостивар, Тетово, Македонски Брод, Охрид, Струга, Куманово, Крива Паланка, Кратово, Свети Николе, Штип, Струмица, Дојран, Валандово, Велес, Гевгелија, Кавадарци, Неготино, Богданци.

Денес (12.01.17) и утре (13.01.17) се гледаме во Скопје.

12.01.2017

...

Државна видеолотарија на Македонија со четири фантастични МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки го заокружува декември. Низата милионери овој месец ја започнавме со играч од Кичево, потоа следеше играч од Кавадарци, а последните двајца се од Скопје.

   На 30.12.16 во  Спорт Лаиф Треид Топанско 2 во Скопје, освоен е последниот Милионер Џек пот во 2016, вреден 1.359.255 денари.

Само два дена пред тоа во просториите на ДВЛМ се појави среќниот добитник на претходниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вреден 1.785.908 денари. Овој одличен добитен износ е освоен во Спорт Лаиф Треид Кисела Вода 1 на 25.12.16 во 11:27.

Рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ досега е вреден 1.794.419 денари, а беше освоен на почетокот на декември во Вемакс Тобако во Кичево.

Сите играчи кои станаа милионери, благодарение на видеолотариските терминали на Државна видеолотарија на Македонија и МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ добивките, со убави желби ја заокружуваат оваа 2016 и ја планираат Новата 2017 година. 

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 25 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 36.150.786 денари. Покрај нив, освоени се и 3253 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 24.392.569 денари.

Со убави желби за големи добивки, тимот на Државна видеолотарија на Македонија Ви посакува забавна, среќна и успешна 2017 година. Среќни празници.

31.12.2016

...

Кичевчанец ја започнува низата милионери на ДВЛМ во декември. Тој ја освои досега рекордната добивка  МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вредна 1.794.419 денари. Добивката е освоена во Вемакс Тобако во Кичево, на 06.12.16 во 22:21.

Најновиот милионер на ДВЛМ е Д.Д. од Кичево. 22от МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е најголемиот досега. Среќниот играч фантастичната добивка од 1.794.419 денари ја освои во Вемакс Тобако во Кичево.

 

Д.Д е редовен играч на игрите на среќа. Забавувањето на видео лотариските терминали му овозможило многу добивки, од кои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е секако најголемата. Среќниот ден кога ја освои рекордната добивка, имал некое претчувство. Токму тоа го натерало да влезе во Вемакс Тобако. На екранот забележал  дека се чека добитникот на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, по што одлучил и сам да ја тестира среќата. За кратко, среќниот сигнал го најавил добитниот момент. Д. Д, возбуден излегол од Вемакс Тобако. Тој се упатил кон својот дом, за да ја сподели убавата информација со семејството, кое од скоро е надополнето со нов член, шестмесечно бебенце. Од дома веќе почнале математиките за трошењето на убавата добивка, но Д.Д. ни откри дека крајниот план ќе го дефинира наскоро.

 

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 22 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 31.245.119 денари. Покрај нив, освоени се и 2792 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 20.894.139 денари.

09.12.2016

...

Државна видеолотарија со фантастични добивки го заокружи месец ноември. Две добивки МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ   се освоени во текот на месецов, покрај претходно освоените уште две. Едната е рекордна во износ од 1.704.704 денари, а другата МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка изнесува 1.496.827 денари. И обете добивки се освоени во Спорт Лаиф Трејд, рекордната во скопско Драчево, а другата во Кавадарци.

Рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во износ од 1.704.704 денари, освоен е на 26.11.16 во 18:32 во Драчево, во Скопје. Среќниот добитник, кој има приватен бизнис, посака да го сочува својот идентитет од јавноста. При подигањето на среќниот чек од 1.704.704 денари, тој ни откри дека е наш редовен играч. Добивката не ја очекувал, иако ја посакувал. Досега на видеолотариските терминали веќе освоил неколку МИНИ ЏЕК ПОТ добивки. 

Десет дена пред рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во Драчево, во Кавадарци беше освоена уште една ваква добивка во износ од 1.496.827. Среќниот играч Гоце Панов  на 16.11.16 во 15:28, оваа МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка ја освоил на видеолотариските терминали на ДВЛМ, во просториите на Спорт Лаиф Трејд Кавадарци 1.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 21 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 29.450.700 денари. Покрај нив, освоени се и 2663 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 19.928.869 денари.

30.11.2016

...

Скопјанец стана милионер. С. Б. се израдува на 19тиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ. Добивката вредна 1.439.448 денари ја  освои во Спорт Лаиф Трејд, Топанско 2 во Скопје на 7ми ноември во 18 :22.

Најновиот милионер на ДВЛМ е од Скопје. Тој одлучи да остане таинствен. Информацијата С. Б. ја споделил единствено со својот пријател, со кој се забавувале заедно. Добивката не ја очекувал, иако често игра на видеолотариските терминали. Во моментот кога се случил среќниот момент, се изненадил. Веќе следниот ден, заедно со својот пријател, пристигна во просториите на Државна видеолотарија за да го подигне среќниот чек на добитниот износ од 1.439.448 денари. Планот како ќе ги троши парите сеуште не го направил.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 19 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 25.249.169 денари. Покрај нив, освоени се и 2300 Мини Џек Пот добивки.

Државна видеолотарија на 12 октомври под мотото Играј за забава, го започна промотивниот караван во чии рамки носи многу изненадувања, подароци и забава за сите играчи на видеолотариските терминали ширум Македонија. Досега реализиравме промоции во Скопје, Прилеп, Битола, Кичево, Гостивар, Тетово, Македонски Брод, Охрид, Струга, Куманово, Крива Паланка и Кратово. Следнава недела се дружиме со вас на:

  • 11.16 во Струмица и Ново Село
  • 11.16 во Дојран и
  • 11.16 во Валандово

Ве очекуваме.

09.11.2016

...

Битолчанецот Д. Н. стана милионер. Дваесет и едногодишното момче се израдува на 18тиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ. Добивката вредна 1.439.321 денари ја  освои во Клуб Спорт 77 Евротип во Битола на 30.10.16.

Најновиот милионер на ДВЛМ е од Битола. Младо и насмеано момче, кое е желно за забава. А токму таа го донесе во текот на викендот на среќната локација. Ни откри дека ова не е негова прва добивка, но е најголемата досега. Добивката ја очекувал, токму и затоа и играл на видеолотариските терминали. Во моментот кога се случил среќниот момент, од возбуда му се завртило во главата. Трпеливо го чекал следниот ден, за да се упати во Скопје по среќниот чек на добитниот износ од 1.439.321 денари. Ни раскажа дека веќе има план како ќе ги потрошни среќно освоените пари. За почеток ќе се поднови со автомобил, а потоа ќе ги исполни  и желбите на членовите на неговото семејство.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 18 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 24.809.721 денари. Покрај нив, освоени се и 2233 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 16.730.972 денари.

Државна видеолотарија на 12 октомври под мотото Играј за забава, го започна промотивниот караван во чии рамки носи многу изненадувања, подароци и забава за сите играчи на видеолотариските терминали ширум Македонија. Досега реализиравме промоции во Скопје, Прилеп, Битола, Кичево, Гостивар, Тетово, Македонски Брод, Охрид и Струга. Следнава недела се дружиме со вас на:

  • 11.16 во Куманово
  • 11.16 во Крива Паланка и
  • 11.16 во Кратово

 

Ве очекуваме.

02.11.2016

...

Скопјанец стана милионер. Г. Д. е  17ти среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ. Добивката вредна 1.391.701 денари ја  освои во Сенатор во ГТЦ во Скопје.

Најновиот милионер на ДВЛМ е од Скопје.  Играњето на видеолотариските терминали го практикува како забава многу често. Негово место за забава биле локациите на Спорт Лаиф Трејд. Дента кога ја освои добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, 21 октомври, нешто го натерало да влезе во Сенатор во Градскиот трговски центар, за да си ја проба среќата. Кога го слушнал звучниот сигнал кој означува дека падна МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, не се изненадил. Добивката ја очекувал. Според него ова е интимен момент кој не сака да го сподели со никој, па дури ни со членовите на неговото семејство. Парите од добивката вредна 1.391.701 денари ќе ги искористи за да купи стан. Ова не е негова прва добивка. Претходно веќе имал неколку добивки во играта КЕНО.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 17 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 23.370.400 денари. Покрај нив, освоени се и 2130 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 15.969.157 денари.

Државна видеолотарија на 12 октомври под мотото Играј за забава, го започна промотивниот караван во чии рамки носи многу изненадувања, подароци и забава за сите играчи на видеолотариските терминали ширум Македонија. Досега реализиравме промоции во Скопје, Прилеп, Битола, Кичево, Гостивар и Тетово. Следнава недела се дружиме со вас на:

  • 10.16 во Македонски Брод
  • 10.16 во Охрид и
  • 10.16 во Струга

Ве очекуваме.

26.10.2016

...

Јакимче Бајев од Кратово стана милионер. Тој е  16ти среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ. Добивката вредна 1.498.092 денари ја  освои во Спорт Лаиф Треид во Кратово.

Убавите работи се делат со пријателите. За да се чувствуваат уште поинтензивно. Токму ова ни го потврди и нашиот најнов среќен добитник. Јакимче добивката и сите убави мигови врзани со нејзината реализација ги споделил со пријателите. Тие ни ги раскажаа сите детали кои се дел од убавата атмосфера во Спорт Лаиф Треид  во Кратово. Токму на ова место, во петокот на 14 октомври во 14:15, е постигната најновата добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вредна 1.489.092,00 денари. Славењето започнало од тој момент, а траело во текот на целиот викенд. 

 

Во друштво на своите пријатели, тој дојде и во просториите на Државна Видеолотарија, да го подигне својот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ чек, кој гласи на добитниот износ од 1.489.092,00 денари. Засега, нема план како да ги троши парите од оваа добивка. Но, им се радува. Тие се негова прва добивка иако со игрите на среќа се забавувал често.

 

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 16 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 21.978.699 денари. Покрај нив, освоени се и 2037 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 15.279.940 денари.

18.10.2016

...

ДВЛМ октомври го започнува со убава енергија. По поддршката на Иџе на легендарната патека Енцо и Дино Ферари во Имола, се радуваме на најновиот добитник. Последниот кој го збогатува семејството среќни добитници на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е Стојче В од Прилеп. Тој освои 1.385.647 денари во Спорт Лаиф Треид Прилеп 4.

Во придружба на семејството, во просториите на ДВЛМ, денес пристигна најновиот добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Тој ја освои најпосакувана добивка во износ од 1,385, 647 денари во Прилеп, кај деловниот соработник на ДВЛМ- Спорт Лаиф Треид. Неговиот среќен ден е 05 октомври 2016. По работа, Стојче посакал малку забава, па се упатил на вистинското место. Во 15:51 го добил сигналот кој во прв момент го збунил, но веднаш потоа сфатил дека ја добил најпосакуваната добивка. Досега добивал помали добивки, а на оваа се израдува целото семејство. Уште веднаш започнаа со плановите за тоа како ќе се трошат парите, а прв кој ќе си го добие својот дел од тој колач е неговото синче.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 15 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 20.489.607 денари. Покрај нив, освоени се и 1840 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 13.795.267 денари.

06.10.2016

...

Септември е месец на најголемите добивки МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ. Последната е највредната досега- 1.697.794 денари. Среќниот играч  на најголемиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е од Новаци.

Триесет и деветгодишниот И. К. од Новаци  се израдувал на највредната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Најпосакуваната добивка во Македонија вредна 1.697.794 денари е освоена кај деловниот соработник на ДВЛМ, Клуб Спорт 77 Евротип од Новаци,  на 28 септември во 22:17. Ова е негова прва добивка. Засега  И. К. нема план како ќе ги потроши парите од освоената добивка. Во друштво на пријателите, пристигна во просториите на ДВЛМ, да го подигне чекот на освоениот износ од МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, 1.697.794 денари.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега, покрај 14 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 19.103.960 денари. Покрај нив, освоени се и 1730 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 12.986.212 денари.

30.09.2016

...

Тетово и минатиов викенд, остана наше среќно место. Најновиот милионер на Државна Видео лотарија е од Тетово. Тој во друштво на своите другари го освои последниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна Видео лотарија, вреден 1.326.373 денари.

Најпосакуваната добивка во Македонија е освоена кај деловниот соработник на ДВЛМ, Бет- Про Вил Хил Тетово 4, на 18 септември во 10:32.

Видео лотариските терминали на ДВЛМ во Бет- Про Вил Хил Тетово 4, биле место каде се забавувала група другари. Меѓу нив и нашиот нов среќен добитник. Само тој, од целото друштво, го имал својот среќен ден. Во еден момент,  ги добил сите сигнали кои му откриваат дека токму кај него е посакуваната добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вредна 1.326.373 денари. Б.Ш во моментот кога ДВЛМ му го исплати чекот со убавата добивка, ни откри дека бил навистина пријатно изненаден. Ова е негова прва добивка воопшто, а ќе биде предизвик да продолжи и понатаму да се забавува на видеолотариските терминали. Нема план како ќе ги троши пари. За почеток, добивката ќе ја прослави во кругот на своите другари со кои и го сподели среќниот миг кога  го освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТОТ.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега покрај 13 Милионер Џек Пот добивки, освоени се и 1700 Мини Џек Пот добивка, тимот на ДВЛМ го очекува и најновиот среќен добитник веќе 4ти во месец септември, а вкупно 13ти од стартувањето на ЏЕК ПОТ   добивките.

Во текот на вчерашниот ден, тимот на ДВЛМ, како општествено одговорна компанија, ја поддржа и акцијата „Спортистите даруваат“. Вработените заедно со шампионот Игор Стефановски Иџе, даруваа крв.

22.09.2016

...

Двојајчани близнаци од Тетово, од викендов се  милионери. Едниот од нив, посреќен во забавата на видео лотариските терминали, го освои популарниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна Видеолотарија.

Добивката вредна 1.444.507 денари е освоена кај деловниот соработник на ДВЛМ, Бет- Про Вил Хил од Тетово, на 11 септември.

На видео лотариските терминали се забавувале и двајцата браќа. Но, само едниот од близнаците, Јетмир Ц, имал среќа. Сепак добивката од 1.444.507 денари, ќе ја поделат заеднички. Според планот, прво ќе си купат нови автомобили. Јетмир, кој е вработен во регионален медиум, откри дека редовно се забавуваат на овој начин, но ова е негова прва значајна добивка. Сега очекуваат среќата да го изненади и другиот брат близнак.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари. Досега покрај 12 Милионер Џек Пот добивки, освоени се и 1500 Мини Џек Пот добивки. Вкупниот износ на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките од јуни до денес, изнесува 16.079.793,00 денари, а овој износ ќе порасне со добивката на следниот добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ.

Почнувајќи од 15.09.16, заради големиот интерес на играчите, направивме одредени измени со цел да им излеземе во пресрет на нивните барања за МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Па така, горната граница за постигнување на добивката е зголемена, па сега наместо 1.500.000, изнесува 1.800.000 денари. Промена е направена и на потребниот влог за постигнување на оваа категорија добивки. Влогот е намален од 30 на 20 денари по спин.

14.09.2016

...

Забавата  на видео лотариските терминали во првиот викенд од септември ја донесе најголемата добивка на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ за Државна видео лотарија.

Добивката вредна 1.484.312 денари е освоена кај деловниот соработник на ДВЛМ, Бетсити Балкан во Лептокарија 2, Скопје на 04.09.16.

Среќниот сопственик на добитниот  ваучер У.Х.,  дојде во просториите на ДВЛМ да си ја подигне највредната сума на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ од 1.484.312 денари.

Играњето на видео лотариските терминали го сфаќа како убава забава. Не играм поради пари, едноставно сакам да играм- ни изјави тој, додавајќи дека добивката е добредојдена. Досега немал среќни добивки, оваа е прва, а како прва е навистина убаво изненадување.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари. Досега покрај 11 Милионер Џек Пот добивки, освоени се и над 1380 Мини Џек Пот добивки. Вкупниот износ на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивките од јуни до денес, изнесува 14.635.223,00 денари, а овој износ ќе биде зголемен до крајот на оваа недела со новиот добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ.

09.09.2016

...

Со десеттиот милионер, Државна Видеолотарија го заокружува кругот среќни добитници на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во август. Десетката ни ја донесе дваесетгодишниот Тоше Б од Кратово. Во присуство на негово семејство и пријателите, во просториите на Државна Видеолотарија ни ја раскажа својата среќна приказна.

Тоше е вработен. Често знае да се забавува, играјќи на видеолотариските терминали на ДВЛМ. Досега немал добивки. Кога на 26 август се упатил во Спорт лаиф во Кратово, забавата била неговиот предизвик. Пријатно се изненадил кога го слушнал сигналот, а веднаш потоа се појавил и добитниот ваучер кој гласи на 1.255.271, 00 денари. Својата прва, а воедно и убава добивка, посакуваниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, ќе ја потроши на оние нешта кои ги сака. Ни откри дека многу сака мотори, па веројатно, ќе си ја исполни својата желба, да има свој.

ДВЛМ му го додели вредносниот чек кој гласеше на  добитниот износ -1.255.271,00 денари.

Спорт Лаиф се првиот деловен соработник на  ДВЛМ. Во нивните обложувалници беа инсталирани првите ВЛТ апарати.

Во август, ова е веќе 4 среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, а вкупно 10 од стартувањето на Џек Пот добивките. Овој месец, покрај Тоше, на милионите од МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ им се радуваа и Арсим Ј од Куманово, кој на 04.08.16 освои 1.326.616,00 денари, Љупчо Наќевски од Скопје, кој на 12.08.16 освои 1.367.200,00 денари и Демири од Скопје кој освои  1.376.494 на 19.08.16.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари. Досега покрај 10 Милионер Џек Пот добивки, освоени се и над 1260 Мини Џек Пот добивки.

30.08.2016

...

Најновиот, вкупно деветти по ред, милионер во Македонија, својот милион го заработи играјќи Милионер Џек Пот на Државна видео лотарија на Македонија. Скопјанецот Демири  го збогати списокот среќни добитници на ДВЛМ.

Тој на 19.08.2016  забавувајќи се на видео лотариските терминали на ДВЛМ во обложувалницата Спорт Лаиф Треид Маџари 1, освои добивка вредна 1.376.494 денари. Таткото на три прекрасни дечиња, често се забавува на овој начин. Досега добивал помали добивки. Ова е прва поголема добивка, а на нејзината вредност се радуваше целото семејство.

Тимот на ДВЛМ и Спорт Лаиф, заедно со летечкиот Македонец Игор Стефановски Иџе во обложувалницата Спорт Лаиф  му го доделија вредносниот ваучер, кој гласеше на  добитниот износ -1.376.494 денари.

Спорт Лаиф се првиот деловен соработник на  ДВЛМ. Во нивните обложувалници беа инсталирани првите ВЛТ апарати.

Во август, ова е веќе трет среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, а вкупно деветти од стартувањето на Џек Пот добивките. Овој месец, покрај Демири, на милионите од МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ им се радуваа и Арсим Ј од Куманово, кој на 04.08.16 освои 1.326.616,00 денари, како и Љупчо Наќевски од Скопје, кој на 12.08.16 освои 1.367.200,00 денари.

24.08.2016

...

По 5мина добитници на Милионер Џек Пот добивките, конечно ја имаме и правата дама. Најновиот добитник на Милионер Џек Пот е Марија П. од Гевгелија.

Таа во Астра Електроник во Гевгелија го слушна звучниот сигнал кој означува Милионер Џек Пот добивка. Марија на 27.07.2016 забавувајќи се на видеолотариските терминали на ДВЛМ, освои добивка вредна  1.246.641,00 денари.

Во присуство на претставници на медиумите, првиот човек на  Државна Видеолотарија и НОВОЛОТОЛО водителката Марјана Станојковска во Арт Картинг центарот, го доделија Милионер Џек Пот чекот кој гласи на истиот износ како и добивката 1. 246.641,00 денари. На средбата присуствуваа и младите хемичари кои ДВЛМ ги поддржа да учествуваат на олимписките натпреварувања во Тбилиси.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна видеолотарија на РМ  ги стартуваше на 01 јуни. Марија е шестиот среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари

05.08.2016

...

Најдобрите млади хемичари од Македонија, благодарение на поддршката од Државна Видеолотарија на РМ и годинава дел од олимписките натпреварувања.

Екипата која ги помина селекционите натпревари за да учествува на Меѓународната олимпијада во Тбилиси, Грузија, е во состав: Филип Трајковски и Антонио Андоновски од скопски Корчагин, Магдалена Златанова од Јахја Кемал од Струмица и Зоран Гаврилов од СОУ Јане Сандански од Штип.

„Ни преставува чест и задоволство повторно да дадеме поттик на младите таленти да го покажат своето знаење во меѓународни рамки. Државна Видеолотарија на РМ го препозна потенцијалот кај овие младинци, па затоа решивме да ги охрабриме и да ги поддржиме, слично како и минатата година, кога им овозможивме да бидат дел од Меѓународната олимпијада по хемија во Баку. Посакуваме и годинава во Тбилиси, да не престават достојно, а  нивното знаење  да отвори нови предизвици и вредности, кои ќе прераснат во убава идна насока на младите од земјава. Убаво е да се поддржуваат ваквите настани, затоа што тие даваат нова надеж. Сите овие меѓународни натпреварувања се придобивка која ќе придонесе за популаризирање на природните науки, во овој случај хемијата, меѓу младите луѓе.“- изјави првиот човек на Државна Видеолотарија на РМ, Дане Кузмановски.

Македонија, досега учествувала  четири пати на овој реномиран натпревар, кој годинава се одржува во Тбилиси во Грузија од 23 јули до 1 август. На натпреварувањето учествуваат ученици од повеќе земји. Менторите на македонската екипа, проф. Д-р Марина Стефова и доц. Д-р Миха Буклески од Институтот за хемија при Природно- математичкиот факултет, се сигурни дека овие млади луѓе се спремни и добро подготвени за да се покажат во најдобро светло на овој реномиран меѓународен натпревар по хемија за средношколци од целиот свет.

Државана Видеолотарија на РМ, во склоп на својата општествено одговорна мисија, ќе настојува да дава поддршка на младите и талентирани луѓе  и во иднина, со цел да овозможи мотивирање на нови знаења. Ние ќе продолжиме да ги поттикнуваме научно - образовните достигнувања, а воедно и ќе се залагаме нашите културни вредност да бидат преставени меѓу младите во светски рамки.

29.07.2016

...

Под мотото Играј за забава, тимот на Државна Видеолотарија на РМ, ја носи забавата на плажите низ Македонија. На одмор сите имаме потреба од забава, уживање и покачен адреналин. Токму тоа и го спакувавме во нашите игри, кои сакавме да бидат достапни на најубавите плажи во Македонија. Сите сакаме убави сеќавања од одмор, па затоа тимот на ДВЛМ ви овозможи да ја направите најубавата разгледница од вашиот летен одмор.

Топки во вода, кајак, рибарење, сумо борби, мини фудбал, но и многу подароци е сето она што ве очекува на плажите каде се среќаваме. Најважно за сите е тоа што овој забавен пакет, Државна Виделотарија ви го овозможува бесплатно. Единствено што ви треба е желбата за добра забава.

Плажите Потпеш, Куба Либре и Градиште во Охрид, Аквариус во Струга, плажата на хотелот Полин во Дојран се местата кад се среќаваме во текот на изминатите два викенди. Следниов викенд кој ќе биде финален на нашиот караван, очекуваме вистинска експлозија на забава.

26.07.2016

...

По пензионерот од Штип, студент од Брвеница влета во списокот среќни добитници, освојувачи на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Никола М е најмладиот полнолетен играч кој го надополни нашето среќно семејство добитници.

Својата среќна добивка 1.244.228,00 денари ја освои во клубот на ВИЛ ХИЛ во Брвеница.По освоениот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ се впушта во нов поход, по нови добивки. Сега посакува да добие 7ка на лото. Никола студира, но и редовно се забавува, играјќи ги игрите на среќа.

Ова добивка беше изненадување за него, а уште повеќе за неговото семејство. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТОТ е првиот голем износ на кој особено му се радува, затоа што ќе му овозможи остварување на неговите желби. Тој веќе ги започна плановите како ќе ги потроши освоените пари. Го испланира својот одмор во Грција, ќе ги изненади своите блиски, а планира да го посети и својот другар во Италија. Ова е 5та МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка, прва во ВИЛ ХИЛ. Досега се освоени и над 650 МИНИ ЏЕК ПОТ добивки. Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 01 јуни. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари.

21.07.2016

...

Расте бројот на среќни добитници кои освоиле ЏЕК ПОТ добивки на Државна видеолотарија на РМ. За неполни два месеци, веќе имаме четири милонери. По тројцата од Скопје, четвртиот милионер е штипјанецот Павле П. Тој е пезнионер кој редовно игра игри на среќа. Токму и поради тоа, среќата секогаш го изненадува. Досега веќе имал неколку помали добивки, а од оваа недела се радува и на оваа добивка- Милионер Џек Пот, вредна 1.311.708, 00 денари.

Пензионерот Павле П, поранешен конфекционер, расположено ја сподели со нас својата убава приказна. Тој во клубот сенатор во Штип, ја освои добивката Милионер Џек Пот, вредна 1.311.708,00 денари. Павле сакајќи да се разлади од топлото време, влегол во клубот и без преголеми очекувања, започнал да се забавува. Играјќи на видеолотариските терминали, слушнал звучна порака: Освоивте Милионер ЏЕК ПОТ. Во прв момент не знаел што се случува, но за миг го добил својот добитен ваучер, за кој вработените му објасниле дека е сигурна потврда за фантастичната добивка која ја освоил. Возбуден и среќен, ги прегрнал вработените, па ги искомуницирал членовите на семејството, со кои ја поделил убавата вест. Ни раскажа дека ова не е негова прва добивка, но секако е најголема. Ја освои во очи на неговиот именден, а скоро комплетно ќе ја подари на своите деца. Додека ние му го доделуваме чекот, се случи и уште еден убав момент, некој од играчите на видеолотариските терминали освои Мини Џек Пот.

Павле е четвртиот милионер, среќен добитник на Милионер Џек Пот. Веќе следната недела, тимот на Државна Видеолотарија на РМ, го очекува новиот, петти по ред милионер во Македонија. Добивките ЏЕК ПОТ, Државна видеолотарија на РМ ги стартуваше на 01 јуни. Само во првиот месец, покрај првите два МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТА, имаме и над 600 МИНИ ЏЕК ПОТА. Добивките ЏЕК ПОТ се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари.

Прилог

18.07.2016

...

Средата велат е среќен ден. Доказ кој оди во прилог на оваа убава теорија е првиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија на РМ. Добивката вредна 1.344.472,00 денари е освоена во клубот Сенатор во Скопје, а среќниот играч ја освои во средата на 15.06.16. Македонскиот шампион во автомобилизам, Игор Стефановски Иџе, заедно со екипата на Државна видеолотарија на РМ му го додели чекот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, во вредност од 1.344.472,00 денари на среќниот играч Ивица А. од Скопје. Тој возбудено ни раскажа дека во потрага по забавата, со влог од 30 денари стаса до оваа одлична добивка. Неговото семејство со задоволство веќе го изготви планот како ќе бидат потрошени среќните пари.

„Забавата продолжува со нов предизвик за добивки“- ни изјави првиот човек на Државна Видеолотарија на РМ, Дане Кузмановски. Тој додава дека од почетокот на активирањето на добивките ЏЕК ПОТ, кај деловните соработници на Државна Видеолотарија на РМ, на први јуни годинава, досега се освоени 199 МИНИ ЏЕК добивки, плус најочекувана добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, која е освоена вчера, а е вредна 1.344.472,00 денари. Ова е фантастична прилика за забава и можности за добивки, за сите кои сакаат игри на видеолотариските терминали. Само за потсетување, добивките ЏЕК ПОТ се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари.

Повеќе

16.06.2016

...

За нецела година од кога и официјално почна да работи платформата за електронски и интернет игри на среќа на Државната видеолотарија на Македонија, државата од оваа дејност во која во светот се вртат огромни пари, заработи речиси милион евра (960.000 евра). Веќе следната година, а и во годините што следат, се очекува заработката да биде уште поголема.
Новата компанија во која државата е сопственик на 51 отсто од капиталот, а остатокот е на австриската „Kасинос Аустрија интернатионал“ официјално е во функција од јануари ланската година, но првите три месеци беа пробен период во кој корисниците можеа да играат и да си ја опробуваат среќата, но без губење или добивање пари, а од април почна и официјалната работа. Од идната година Државната видеолотарија ќе го изгуби монополот што сега го има, така што веќе од јануари идната година и овој пазар ќе биде либерализиран. Според донесениот закон, новата компанија во период од две години ќе има ексклузивитет за приредување вакви игри на среќа, а по овој период, пазарот ќе се отвори што значи дека и други домашни или странски компании со регистрација во земјава и исполнување на бараните услови ќе можат да даваат вакви услуги.

27.03.2016

...

Државна видеолотарија на Република Македонија (ДВЛМ) во склоп на својата визија за општествено одговорна компанија, продолжи во своите настојувања да ги потпомогне оние кои имаат потреба од поддршка, негувајќи ја идејата за еднаков третман на сите во општеството. Со донација ги охрабривме членовите од Специјална Олимпијада Македонија во остварувањето на нивниот предизвик- учество на Летните олимписки игри во Лос Анџелес.

Повеќе

04.09.2015

...

„Животот е огромна хемиска лабараторија, знаат да кажат научниците. Па, затоа ние одлучивме да ги поддржиме оние кои имаат талент и знаење да ја престават хемиската лабараторија од Македонија во Баку. Ни преставува чест, а воедно и задоволство што Државна видеолотарија на РМ има шанса да поддржи талентирани млади луѓе кои ќе се обидат да освојат нови подрачја во светот со своето знаење. Ние го препознавме потенцијалот кај овие младинци, па затоа и решивме да ги охрабриме и да ги растеретиме, оставајќи им простор да го покажат своето знаење во најдобро светло на Меѓународната олимпијада за хемија во Баку. Посакуваме да постигнат успех, а воедно нивното учество да биде поттик за создавање на вредности со кои се покажува дека знаењето отвара нови видици и сознанија, но и можности за долгорочно насочување на младите луѓе“ - изјави директорот на Државна Видеолотарија на РМ, Дане Кузмановски.

Повеќе

20.07.2015

...

Речиси по три години откако беше создадена законската основа за приредување игри на среќа преку интернет и една и пол година од изборот на стратешкиот партнер на државата, и во Македонија оние што сакаат да се обложуваат преку интернет, а кои досега ризикуваа и тоа го правеа на странски платформи, можат да го прават сигурно.

На платформата пристап инаку имаат само лица постари од 18 години. Kузмановски објаснува дека секој корисник мора да се регистрира при што остава свои лични податоци, број на трансакциската сметка и матичниот број, по кој, системот автоматски ги исфрла оние што не се полнолетни.

- Единствен ризик е малолетник да земе документи од своите родители, но ако тоа се случи тие ќе забележат непознати одливи или приливи на својата трансакциска сметка и ќе можат навреме да регираат - вели Kузмановски.

Повеќе

28.06.2015